Jans met slechts zeventien man naar Utrecht

Jans met slechts zeventien man naar Utrecht

13-04-2010 17:12

Fredrik Stenman is de laatste toevoeging aan de ziekenboeg. De Zweed kampt met een hamstringblessure. Deze liep hij zondag op in het duel met Willem II. FC Groningen moet het in het restant van het seizoen al een poosje stellen zonder Sepp De Roover (kruisband), Petter Andersson (kruisband), Ondrej Svejdik (kruisband), Jeffrey Rijsdijk (knie) en Danny Holla (kuitbeen).

Op de officiële website schrijft de club dat ook de terugkeer van Morten Nordstrand (lies) nog even op zich zal laten wachten. Theo Lucius (kuitbeen) keert mogelijk in de play-offs terug. Mike Zonneveld hoopt er tegen Sparta weer bij te zijn, doelman Luciano da Silva keert mogelijk komend weekend terug in de wedstrijdselectie.

Ondanks de vele blessures, wil Jans tegen FC Utrecht koers zetten richting de play-offs. "Dit is met FC Utrecht als tegenstander niet alleen in sportief opzicht een opmaat naar de play-offs, maar ook in het spelen van drie duels in één week. Over de kwaliteit van de selectie maak ik me geen zorgen, maar de kwantiteit voor het spelen van veel duels in korte tijd is ook van belang."

"Overigens willen we woensdagavond de deelname aan de play-offs graag definitief en op eigen kracht veilig stellen. Utrecht zal deze wedstrijd ingaan, zoals wij afgelopen zondag aantraden tegen Willem II. Namelijk met het doel sportieve revanche te nemen", zegt Jans op de site.

"Afgelopen weekend was het Utrecht tegen ADO Den Haag matig gesteld. Dat heeft mij niet totaal verrast, want na de winterstop gaat het moeizamer met Utrecht dan in het jaar 2009. We hebben niet voor niets de kans een maximale achterstand van 15 punten woensdag helemaal dicht te spelen."