Eriksen: Tomasson is een grote man

Eriksen: "Tomasson is een grote man"

05-05-2010 12:18

"Ik ben blij dat ik mag blijven", blikt Eriksen op de website van Ajax terug op zijn contractverlenging. De achttienjarige Deen zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2014. Eriksen kreeg een positief advies van zijn ouders. "Ze wilden dat ik zou blijven. Toch hebben ze zich er niet zoveel mee bemoeid als toen ik naar Nederland kwam. Het was nu ook meer mijn eigen keuze. Ik ben er net en dan zou ik meteen vertrekken. Dat vond ik ook een beetje raar."

Met Ajax probeert Eriksen donderdag een hoofdprijs in de wacht te slepen. Dan staat het tweede finaleduel met Feyenoord te gebeuren in de strijd om de KNVB Beker. Ajax verdedigt in De Kuip een 2-0 voorsprong. "Ik denk dat een doelpunt van ons genoeg is. Dan moeten zij er vier maken en dat doen ze niet tegen ons."

In Rotterdam treft Eriksen een bekende van het Deense nationale team, Jon Dahl Tomasson. "Hij is aanvoerder en heeft een grote status in Denemarken. Hij is een grote man", klinkt het respectvol. "Hij weet waar hij moet lopen en moet staan. Het is ook ongelooflijk hoeveel doelpunten hij heeft gemaakt." Eriksen heeft wel zin in het duel, ondanks de sfeer in De Kuip. "Toen we in De Kuip speelden gooide iedereen van alles", weet Eriksen nog. "Maar ik vond die sfeer wel leuk."

Over zijn kansen op een plekje in de WK-selectie van Olsen is Eriksen kort. "Ik heb geen flauw idee of ik erbij zit. Als er blessures zijn heb ik wel een grote kans, denk ik. Het is denk ik wel een klein voordeel dat ik tegen Oostenrijk heb gespeeld."