Pot: Marcellis is er nu wel klaar voor

Pot: "Marcellis is er nu wel klaar voor"

14-05-2010 14:27

De duels op 18 en 21 mei zijn namelijk oefenduels. "Het zou ook zo maar een tegenstander kunnen zijn in de play-offs", zegt Pot op OnsOranje. "Zelf gaan we er van uit dat we die nu wel gehaald hebben. We staan er geweldig voor en als we tegen Liechtenstein winnen, is kwalificatie voor de play-offs eigenlijk al binnen. Dan gaat het daarna tegen Spanje alleen nog om de groepswinst."

"Mede daarom zijn we nu al druk bezig om de mogelijke tegenstanders te bekijken en te analyseren. Duitsland is verrassend genoeg al vrijwel uitgeschakeld, maar teams als Italië, Rusland, Zwitserland, Roemenië, Tsjechië en ook Oostenrijk, Wales en Schotland zijn lastige tegenstanders. Van die ploegen hoop ik dat we Italië in elk geval ontlopen."

Pot houdt grotendeels vast aan de selectie die hij het hele seizoen al gebruikt. "Wel heb ik Dirk Marcellis en Donny Gorter bij de groep gehaald. Donny staat het hele jaar al op de stand-by-lijst, ik wil hem nu wel eens een weekje meemaken. Dirk heb ik bewust nog niet eerder opgeroepen. Ik wilde hem wat tot rust laten komen. Het is een lastig jaar voor hem geweest. Van basisspeler bij PSV naar de reservebank en dan zou hij ook nog eens van de selectie van het Nederlands elftal ?degraderen? naar Jong Oranje. Maar ik denk nu wel dat hij er klaar voor is. En Dirk kan voor ons natuurlijk van grote waarde zijn."

Siem de Jong en Jeffrey Bruma zouden volgens kenners zelfs niet misstaan in de WK-selectie. De keuzeheer van Jong Oranje vindt dat echter opportunistisch. "Natuurlijk, Siem doet het fantastisch. Maar waar moet hij staan dan in het huidige Oranje? Ik denk dat we daar alleen maar internationale topspelers hebben staan met jongens als Sneijder en Van der Vaart. Bruma is natuurlijk een verdedigend talent, en dat is kostbaar, maar hij heeft in een belangrijke wedstrijd nog niet tegen een topspits als Eto?o, Drogba of Torres gespeeld. En dat wordt wel van je gevraagd op een WK."

"Al met al heb ik een prima selectie tot mijn beschikking. Prima keepers, goede backs en centrale verdedigers, een sterk middenveld en keuze genoeg als het gaat om de centrale spitsposities. Het enige dat ik echt mis, ook in het algemeen, zijn buitenspelers. Diego Biseswar en Georginio Wijnaldum vullen het op hun manier prima in, maar zijn geen pure links- of rechtsbuiten. Een nieuwe, verrassende linkspoot als Arjen Robben loopt er op dit moment echter niet rond. Ik hoop dat dat in de toekomst anders zal zijn. Zulke spelers zijn namelijk voor elke tegenstander een plaag", aldus Pot.