Van Gaal sluit vertrek bij Bayern uit

Van Gaal sluit vertrek bij Bayern uit

18-05-2010 00:04

De 58-jarige Amsterdammer zal zijn tweejarige contract dus respecteren, ook als hij zaterdag in Madrid na de landstitel en de Duitse beker ook de Champions League wint in zijn eerste seizoen bij FC Hollywood.

In een eerder stadium, toen Bayern nog geen prijs in bezit had, zinspeelde Van Gaal er nog op dat hij zou vertrekken uit München als hij de unieke 'treble' zou winnen. De voormalige bondscoach van Oranje zou dan voor zichzelf geen perspectief meer zien bij Bayern. Zijn vrouw Truus liet dat onlangs ook nog in een Duitse krant weten. Maar Van Gaal is inmiddels van gedachten veranderd.

"Ik heb met veel mensen gesproken, ook met spelers en bestuursleden bij de club. En ik weet nu dat ik niet zal weggegaan. Ik dien mijn contract uit. Maar volgend seizoen zal een ander verhaal zijn", betoogde Van Gaal.

"Dit team kan echter alleen nog maar beter worden", vervolgde hij. "We hebben onze top nog zeker niet bereikt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat in mijn selectie zo'n groot percentage van de spelers in mijn voetbalfilosofie gelooft. Het is allemaal een kwestie van discipline. En discipline zit tussen je oren. Het belangrijkste is om negentig minuten lang in de teamdiscipline te blijven. Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat we op die manier spelen."