Heerenveen schrijft rode cijfers over laatste seizoen

Heerenveen schrijft rode cijfers over laatste seizoen

Gepubliceerd: woensdag 26 mei 2010 om 19:35wo 26-05-2010 om 19:35

De clubleiding van de Friezen maakte het nieuws woensdag bekend. Dinsdag werd nog wereldkundig gemaakt dat Heerenveen wederom in de categorie III van de licentiecommissie is ingedeeld.

Volgens het bestuur van de eredivisieclub ligt een 'negatieve uitwerking van het aankoopbeleid van nieuwe spelers' ten grondslag aan de dieprode cijfers. Het operationeel resultaat 2009/2010 zal uitkomen op een verlies van rond negen miljoen (voor belastingen). Hier is een bedrag van rond vijf miljoen inbegrepen voor reorganisatiekosten.

Voor negentig procent hebben deze reorganisatiekosten betrekking op toekomstige salariskosten van contractspelers, die in de huidige situatie geen rendement (meer) voor Heerenveen hebben. Daarnaast zal het resultaat uit vergoedingssommen (boekwinsten en afschrijvingen) zes miljoen negatief belopen. Ook in dit bedrag zijn vervroegde afwaarderingen tot 4,4 miljoen van contractspelers opgenomen.

Naast de reorganisatiekosten en vervroegde afwaarderingen hebben de economische omstandigheden en de teleurstellende sportieve prestaties een negatieve invloed op het resultaat gehad. "Positief is dat door de hoge afschrijvingen en voorzieningen er sprake is van een positieve kasstroom", aldus de clubleiding in een persbericht. "Met genoemde maatregelen legt Heerenveen een gezonde basis voor het komende boekjaar."

De verwachting voor het komende seizoen is een bescheiden negatief operationeel resultaat en een positieve kasstroom. "Het boekjaar 2010/2011 moet de opmaat zijn voor een terugkeer naar een rendabele bedrijfsvoering. Dat is een van de doelstellingen die de Raad van Commissarissen meegeeft aan de nieuwe leiding."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws