Slovenië hoopt tegen Algerije op eerste WK-winst

Slovenië hoopt tegen Algerije op eerste WK-winst

12-06-2010 15:08

De Slovenen schakelden in de play-offs verrassend Rusland uit. In de selectie zijn drie spelers uit Nederland opgenomen door bondscoach Matjaz Kek: Aleksander Seliga (Sparta), middenvelder Dalibor Stevanovic (Vitesse) en spits Tim Matavz (FC Groningen). Zij kunnen echter niet rekenen op een basisplaats.

Tegenstander Algerije keert na een afwezigheid van 24 jaar terug op het WK. De Desert Foxes kwalificeerden zich voor het eindtoernooi via een zwaarbevochten zege  op Egypte. Algerije stelde zwaar teleur in de oefencampagne, een aantal spelers raakte geblesseerd en bovendien zouden de Algerijnen onderling met elkaar overhoop liggen.

Deze week greep Rabah Saadane hard in.Hij zette aanvoerder Yazid Mansouri uit het elftal omdat de ervaren middenvelder uit vorm zou zijn. De interne strubbelingen bij Algerije versterken het vertrouwen in een goed resultaat bij Slovenië, stelt Dedic. "Wij zijn volledig gefocust op het openingsduel."

Als Slovenië wint van Algerije, wil de spits van VfL Bochum gaan voor de achtste finales. "We kijken ook naar het complete plaatje in deze groep, want als we winnen van Algerije moet ons doel ook een plek in de volgende ronde zijn." De overige tegenstanders in Groep C zijn Engeland en de Verenigde Staten. Die landen treffen elkaar zaterdagavond.