Holman: 'Je moet critici hun ongelijk bewijzen'

Holman: 'Je moet critici hun ongelijk bewijzen'

24-06-2010 18:36

Ondanks de 2-1 winst op Servië zijn de Socceroos uitgeschakeld in groep D. Holman werd met twee goals de onverwachte topscorer van het team, maar de energieke Australiër is bij de fans niet altijd even populair geweest. Bondscoach Pim Verbeek is echter altijd een bewonderaar van zijn niet aflatende werklust geweest.

"Je krijgt altijd kritiek van Jan en alleman", zegt Holman op de website van de FIFA. "Je wilt wel voor iedereen presteren, maar kritiek komt er toch wel. Je moet ermee omgaan en diegenen hun ongelijk bewijzen."

"Ik geef altijd alles wat ik heb, in iedere wedstrijd", gaat de AZ'er, die inmiddels acht jaar in Nederland is, verder. "Ik heb voor Australië gespeeld en het was gelukkig dat ik twee goals scoorde. Ik denk dat ik er altijd bij hoor, ik voel me deel van het team en de groep. De sfeer is altijd goed en ik voel me comfortabel met deze jongens."

Holman heeft gemengde gevoelens over het WK van Australië. "We hebben goed gepresteerd en een sterk Servië verslagen. Helaas kwalificeerden we ons niet voor de volgende ronde en dat is zuur", kijkt de harde werker terug. "Alles tegen elkaar afwegend, is het fantastisch dat ik twee keer kon scoren, maar ik had liever niet gescoord en ons door zien gaan."

Zijn coach Verbeek laat geen twijfel over hoe hij over Holman denkt. "Ik ben altijd een fan van Brett geweest en heb altijd gevonden dat hij erg belangrijk voor het team is", laat de naar de Marokkaanse bond vertrekkende Verbeek weten.