De Boer en Cocu: Leren van WK in 1998

De Boer en Cocu: "Leren van WK in 1998"

25-06-2010 16:30

De Boer en Cocu waren in 1998 dichtbij de wereldtitel tijdens het WK in Frankrijk. In de halve finales werd er echter na strafschoppen verloren van Brazilië. Het duel om de derde plek met Kroatië werd eveneens niet in winst omgezet.

"Ik heb geleerd van 1998 toen we het na de halve finale wel goed vonden", zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. "We werden toen vierde en daar baal ik tot op de dag van vandaag van."

"Zeker als je speelt, moet je het hoogste nastreven. Dat had in 1998 de derde plaats moeten zijn. Je kunt nu niet tevreden zijn met de tweede plaats. De focus bij de spelers, het team en ons moet liggen op de wereldtitel. Verder niets."

De eerstvolgende horde die Oranje moet nemen is Slowakije. Geen gemakkelijke prooi, zo verwacht Cocu. "Ik heb geen hoera geroepen nu Slowakije de volgende tegenstander is. Het wordt een lastige wedstrijd", zegt de oud-voetballer in de krant. "Zoals iedere wedstrijd op het WK een enorme klus is."

"De verschillen op het WK zijn enorm klein. Kijk naar Nieuw-Zeeland, dat met drie gelijke spelen naar huis moet. Wij hebben weliswaar negen punten overgehouden aan de poulefase, maar Slowakije is weer een nieuwe wedstrijd. En zeker geen gemakkelijke klus."