Oranjeplein verwacht 20.000 fans in Kaapstad

Oranjeplein verwacht 20.000 fans in Kaapstad

06-07-2010 12:54

Van de belangstellenden zijn ongeveer tweeduizend fans rechtstreeks uit Nederland afkomstig. Daarnaast zijn er honderden in Zuid-Afrika wonende Nederlanders aanwezig. De grote meerderheid aan fans komt uit de plaatselijke bevolking in Kaapstad. Nederland speelt dinsdagavond in Kaapstad tegen Uruguay, in de halve finale van het WK.

"Men is hier razend enthousiast over ons feest'', zegt Vandenberg, die bij de groepswedstrijd van Nederland tegen Kameroen ook al in Kaapstad 'aan het draaien' was. "In de lokale media is de laatste dagen zeer veel aandacht aan ons project besteed. Heel Kaapstad weet waar we zijn.''

Vandenberg, die ook al festiviteiten organiseerde in Johannesburg, Durban en Port Elizabeth, heeft zijn gebruikelijke programma wat aangepast. Naast Nederlandse muziek vanaf het podium zijn er ook optredens van enkele Zuid-Afrikaanse bands.

De festiviteiten beginnen rond het middaguur op. Dit omdat Oranje pas in de avond speelt en omdat bij eerdere bijeenkomsten de belangstelling in de vroege uren nog niet groot was. Drie uur voor de wedstrijd zet de stoet zich in beweging om gezamenlijk van de Grand Parade in het centrum naar het stadion Green Point nabij de haven Waterfront te lopen.