Barça geeft Fabregas niet op ondanks rode cijfers

Barça geeft Fabregas niet op ondanks rode cijfers

07-07-2010 22:05

President Sandro Rosell onthulde woensdag de slechte financiële positie van de Catalaanse club, maar geeft de jacht op Fabregas niet op. "Ik wil met Arsène Wenger rond de tafel in Zuid-Afrika. We willen een snelle deal sluiten. Als Arsenal geen idioot bedrag als vijftig of zestig miljoen vraagt kan Fabregas weleens naar Barcelona komen", aldus Rosell.

Rosell is naar de bank gestapt voor een lening van zo'n 150 miljoen euro, maar een deel van dat bedrag wordt direct in transfers gestoken. "Er is ongeveer vijftig miljoen beschikbaar voor transfers. Tel daarbij op de verkoop van Dmytro Chygryinskiy en Yaya Touré en het totale bedrag komt op 89 miljoen", rekent Rosell voor.

Het is nog maar de vraag hoe de ontwikkelingen bij Barça in het pulletje zullen vallen bij de UEFA. De Europese voetbalbond schrijft sinds kort 'financial fair play' voor, wat betekent dat clubs met grote schulden uitgesloten kunnen worden van de Europese clubtoernooien. Ondanks de dieprode cijfers trok Barcelona onlangs al tientallen miljoenen uit om David Villa te strikken.