Been: Gio dwong veel respect af

Been: "Gio dwong veel respect af"

22-07-2010 12:29

Van Bronckhorst neemt in De Kuip afscheid in het oefenduel met Real Mallorca. Daarna zal hij zich in een andere rol bij de selectie voegen. De voetballer gaat een trainerscursus volgen en gaat daarvoor stage lopen bij Feyenoord. "Het is heel belangrijk om jongens met zoveel ervaring erbij te hebben", vertelt Been in GIO, een speciale uitgave van Feyenoord Magazine.

"We moeten het nog gaan hebben over de precieze invulling van zijn rol, maar hij zal bijvoorbeeld bij specifieke trainingen nadrukkelijk betrokken worden. Gio heeft natuurlijk nog geen diploma's, dus hij zal een andere rol krijgen dan de vaste assistenten", aldus Been.

De hand van Van Bronckhorst was de afgelopen seizoenen duidelijk zichtbaar bij Feyenoord. "In elke ploeg heb je spelers nodig die qua ervaring hun steentje bijdragen. Als mens en als persoonlijkheid was hij nadrukkelijk aanwezig. Hij is geen prater, maar op basis van bijvoorbeeld zijn ruim honderd interlands dwong hij enorm veel respect af in deze groep."

"Gio is niet iemand die staat te roepen of gillen, maar zijn aanwezigheid en de dingen die hij zegt in het veld waren van onschatbare waarde. Het is niet voor niets dat hij niet alleen bij ons maar ook bij het Nederlands elftal aanvoerder was."