Kieftenbeld: Kom maar op met de Eredivisie

Kieftenbeld: "Kom maar op met de Eredivisie"

25-07-2010 11:04

"Ik train pas een paar weken mee bij Groningen. Ik kan moeilijk voorspellen wat ik van komend seizoen verwacht", zo zegt de twintigjarige Kieftenbeld in gesprek met Voetbal International. Toch kijkt hij uit naar de start van de competitie. "Kom maar op met de Eredivisie!"

De middenvelder, die ook in beeld is als rechtsback, weet dat het niet allemaal vanzelf gaat in de voetballerij. "Succes in het voetbal komt je niet aanwaaien. Met hard werken en een beetje geluk kom je wel een heel eind. Dat heb ik meegekregen van mijn ouders. Op het moment dat bij FC Twente hoorde dat ze me niet goed genoeg vonden, begreep ik dat je in de voetballerij niet altijd doelen kunt stellen."

Toch heeft Kieftenbeld wel ambitie. "Ooit zou ik in Engeland willen spelen. Een club moet passie uitstralen en mooie supporters hebben. Daar heb je er in Engeland genoeg van."

Met passie en supporters die de club steunden bereikte Kieftenbeld met Go Ahead Eagles afgelopen seizoen de halve finale in het bekertoernooi. Een voorlopig hoogtepunt. "We wonnen uit bij Heracles Almelo en NAC Breda. Dat maakte heel erg veel los in de groep. De halve finale in het KNVB-bekertoernooi tegen Ajax in Deventer spelen was ongekend. Als was het een beetje jammer dat we er met 0-6 af gingen."