Manchester City heeft veel over voor Torres

Manchester City heeft veel over voor Torres

26-07-2010 11:53

"Het is dezelfde situatie als bij James Milner van Aston Villa. Eerst moeten we het eens worden over de prijs, en daar willen we ver in gaan, en dan moet de speler zelf ook nog de overgang willen maken", zo zegt Mancini. "Tot nu toe heeft Liverpool nog niet veel spelers verkocht."

Mancini geeft aan dat hij met Manchester City de keuze heeft tussen twee of drie topspitsen, maar ziet in Torres de favoriet. "Torres is een van de beste aanvallers in Europa en speelt inmiddels al drie jaar in de Premier League, dus hij kent de competitie erg goed."

Algemeen directeur Christian Purslow en de nieuwe coach Roy Hodgson van Liverpool doen er voorlopig alles aan om de 26-jarige aanvaller te behouden voor de club. De vraagprijs van ruim 83 miljoen euro schrok clubs als FC Barcelona en Chelsea al eerder af, Manchester City is mogelijk wel bereid het bedrag op tafel te leggen voor de international, die nog een contract heeft tot de zomer van 2013.

Manchester City liet het geld deze zomer al goed rollen. David Silva (Valencia) en Yaya Touré (FC Barcelona) werden allebei voor bijna dertig miljoen euro aangetrokken. Aleksandar Kolarov werd voor negentien miljoen euro aangetrokken van Lazio SS, terwijl voor Jérôme Boateng twaalf miljoen euro werd overgemaakt naar Hamburger SV.