Capello: Rooney is echt een goede jongen

Capello: "Rooney is echt een goede jongen"

15-08-2010 16:51

Na zijn vakantie deed zowel Manchester United als het Engelse nationale team al een beroep op hem. Scoren deed de 24-jarige aanvaller nog niet. Sowieso staat hij al sinds maart droog. Bondscoach Capello blijft desondanks positief gestemd. "Ik verwacht dat Wayne Rooney een goed seizoen zal draaien, maar hij moet spelen", beseft de Italiaanse keuzeheer, die hem als clubcoach al volgde en denkt te weten hoelang er nodig is om de grootste vorm te vinden. "Het waren minimaal 500 of 600 minuten", bleek uit zijn analyse.

Geruchten dat Rooney overweegt om te stoppen als international van Engeland doet Capello af als onzin. "Nee, ik sprak met hem en hij is oké", zegt de oefenmeester op FIFA.com. "Ik denk niet dat Wayne Rooney zou overwegen om te stoppen bij Engeland. Hij is echt een goede jongen. Hij houdt ervan om bij ons te zijn."

Op het WK werd Rooney neergezet als één van de grootste trekpleisters. De Engelsman haalde echter niet zijn niveau van Manchester United, scoorde geen enkele treffer en kreeg bovendien problemen met de eigen aanhang. "De reactie van de fans was normaal", zegt Capello over het fluitconcert en de spreekkoren na de wedstrijd tegen Algerije (0-0)

"Ze willen de beste Rooney zien en het beste team. Alles wat het beste is", beseft de Italiaan. "Maar het is niet altijd mogelijk. Je moet het geduld met hem hebben."