Valckx: Wisla Krakow is het PSV van Polen

Valckx: "Wisla Krakow is het PSV van Polen"

24-08-2010 12:12

In Polen krijgt Maaskant gezelschap van Stan Valckx. De oud-voetballer gaat bij de club aan de slag als technisch directeur. "Wisla wilde een jonge en ambitieuze trainer binnenhalen. Dat waren eigenlijk de enige criteria. Het is een club waar nog op alle gebieden zaken te verbeteren vallen, maar ook veel mogelijk is", doelt Valckx in De Telegraaf op de komst van Maaskant.

"In Polen worden tien nieuwe stadions gebouwd, ook in Krakow. Daarnaast is de Poolse economie groeiende en zullen wij meer inkomsten vergaren door middel van de tv-gelden die flink omhoog gaan", gaat Valckx verder.

De oud-voetballer vergelijkt de club met PSV. "Wisla Krakow kun je wel het PSV van Polen noemen. De laatste tien seizoenen zijn ze zes keer landskampioen geworden. De landstitel en het halen van Champions Leaguevoetbal zijn dan ook de doelstelling."

Valckx verwacht niet dat Nederlandse spelers de stap naar Polen zullen maken. "Er zijn inmiddels tien nieuwe spelers gehaald. Eventuele versterkingen die nog komen, moeten in ieder geval basisspelers zijn. De jeugdspelers moet een pas op de plaats maken. Ik verwacht geen spelers uit Nederland te kunnen halen, omdat de salarissen hier niet veel hoger zijn."