Robben verwacht veel van Van der Vaart

Robben verwacht veel van Van der Vaart

05-09-2010 15:31

Op de allerlaatste dag voor het verstrijken van de transferdeadline trok Van der Vaart naar Tottenham. Een goede zet van de Spurs, meent Robben. "Met Rafael heeft Tottenham één van de middenvelders in de Premier League in huis. Misschien wel de beste", spreekt de aanvaller van Bayern München lovende woorden in de Daily Star Sunday.

Robben erkent Van der Vaart liever in München te hebben gezien. "Ik weet niet waarom hij op het einde niet bij Bayern tekende. Ik had hem er graag bij gehad, maar Tottenham heeft een juweeltje gekocht", vertelt de aanvaller, die zijn landgenoot op diverse onderdelen vergelijkt met Cesc Fabregas, Steven Gerrard en Frank Lampard.

Van der Vaart werd gekocht van Real Madrid, dat een jaar eerder Wesley Sneijder en Robben zelf verkocht. "Madrid heeft één van de beste spelers van de wereld laten vertrekken, maar dat is hun stijl. Ze hebben mij en Wesley Sneijder in dezelfde zomer laten vertrekken. Ik heb de nationale titel gewonnen en de Champions League-finale bereikt, terwijl Wesley de treble won en uitgroeide tot beste speler van de wereld."

Tot slot heeft Robben nog een advies voor Tottenham wat betreft Van der Vaart. "Als ze het team niet om hem heen bouwen, dan is dat een grote verspilling."