Babel krijgt kans in spits als back-up Torres

Babel krijgt kans in spits als back-up Torres

10-09-2010 20:46

De nieuwe trainer van The Reds wilde afgelopen zomer nog een spits aantrekken, maar nu dat niet is gelukt wil Hodgson Babel de kans in de punt van de aanval geven. Samen met N'Gog moet hij strijden om het plekje achter Torres.

"Ik heb niet de speler gezien die me echt opwond om er veel geld aan uit te geven", zegt Hodgson op de FIFA-website. "Daarom zet ik in op Babel - die nooit een echte kans in de spits heeft gekregen - en N'Gog. Ik zal hen in sommige wedstrijden gebruiken om Fernando de rust te geven die hij nodig heeft. Het is aan die twee om mij te laten zien dat ik niet naar een andere spits hoef te kijken. Ze zullen hun kansen krijgen en we zullen zien of ze die grijpen."

Hodgson verklaarde zichzelf blij met zomeraankopen Joe Cole, Christian Poulsen, Raul Meireles en Paul Konchesky. De Engelsman, die overstapte van Europa League-finalist Fulham, sprak tegen dat hij geprobeerd heeft Rafael van der Vaart naar Liverpool te halen.

"Dit soort verhalen irriteert me", reageerde hij. "Eerst belt een zaakwaarnemer je op en vraagt of je interesse hebt. Je zegt 'nee' en het volgende moment ben je één van de velen die hem kopen wil. Ik verontschuldig me tegenover Van der Vaart als zijn agent hem wat anders verteld heeft. Hij is een erg goede speler, maar niet het type waar we naar op zoek waren."