HSV pas in slotfase naast stadsgenoot

HSV pas in slotfase naast stadsgenoot

19-09-2010 19:50

Bij Hamburger SV verschenen zowel Joris Mathijsen, Eljero Elia als Ruud van Nistelrooy in de basis. Zowel Mathijsen als Elia wisten elk een goede mogelijkheid te creëren, hetgeen onvoldoende bleek om de doelman van Sankt Pauli te passeren. In een sfeervolle derby was Van Nistelrooy zelfs meerdere malen dichtbij een treffer. Met name met het hoofd zorgde Van Tor voor de nodige dreiging.

Het was echter promovendus Sankt Pauli dat de zege naar zich toe leek te eigenen. Twaalf minuten voor tijd schoot Gerald Asamoah de bal langs Hamburger SV-doelman Frank Rost tegen de touwen. Nadat Van Nistelrooy één van zijn mogelijkheden onbenut had gelaten leek een nederlaag voor de bezoekers onvermijdelijk. In de slotfase wist Petric met een schitterende treffer HSV alsnog een punt te bezorgen. De Kroaat nam de bal fraai op zijn borst aan en volleerde vervolgens vanaf een meter of twintig het leer in de verre hoek.

Dankzij het gelijkspel bij Sankt Pauli is HSV terug te vinden op de vierde positie met acht punten. De stadsgenoot staat met de helft daarvan nu negende.