Kruiswijk: Dit blijven linke wedstrijden

Kruiswijk: "Dit blijven linke wedstrijden"

20-09-2010 20:22

"Ook al is Emmen een ploeg uit de Jupiler League, dit blijven linke wedstrijden", spreekt Kruiswijk op het digitale thuis van Heerenveen uit. "Als wij ons normale niveau halen moeten we de volgende ronde kunnen halen. In dat opzicht is de nederlaag tegen De Graafschap een goede waarschuwing geweest en komt Emmen op het juiste moment. We kunnen deze wedstrijd aangrijpen om aan te tonen dat de verliespartij van vrijdag een incident was."

Kruiswijk denkt klaar te zijn voor zijn debuut voor Heerenveen. "Ik heb de laatste weken hard getraind en twee wedstrijden met de beloften gespeeld. Mijn gevoel zegt me dat ik er klaar voor ben."

Dat hij nog niet eerder een duo vormde met Michel Breuer bezorgt hem geen twijfels. "Op onze positie is duidelijk wat er moet gebeuren. Natuurlijk zullen Michel en ik even aan elkaar moeten wennen, maar volgens mij komt het helemaal goed."

De centrale verdediger is één van de nieuwe spelers in het basisteam van Heerenveen. Kruiswijk ziet dat niet als een bezwaar en zorgen maakt hij zich ook allerminst. "We willen tegen Emmen de kater van de nederlaag tegen de Graafschap wegspoelen."