Heskey goud waard voor Aston Villa

Heskey goud waard voor Aston Villa

26-09-2010 19:04

Aston Villa, waar Gérard Houllier voor het eerst als hoofdcoach op de bank zat, kwam na 25 minuten op voorsprong. Marc Albrighton werd goed aangespeeld door Heskey en had alle tijd om voor te zetten. De voorzet richting Stewart Downing was dan ook uitstekend, waardoor laatstgenoemde alleen nog maar hoefde binnen te tikken: 0-1.

Wolverhampton speelde echter uitstekend in eigen huis en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk pas na ruim een uur spelen. Matt Jarvis gaf een voorzet, maar die werd door niemand aangeraakt en viel tot ieders verbazing achter de aan de grond genagelde Brad Friedel.

Toch was het uiteindelijk Aston Villa dat er onterecht met de drie punten vandoor ging. Een uitstekende voorzet van Stephen Warnock werd hard en geplaatst binnengekopt door Emile Heskey, die daarmee het vertrouwen van Houllier meer dan waar maakte. In de slotfase moest Wolverhampton nog door met tien man nadat Guedioura geblesseerd raakte terwijl er al drie keer was gewisseld door Mick McCarthy.