Svec: Nu pas het gevoel dat ik terug ben

Svec: "Nu pas het gevoel dat ik terug ben"

22-11-2010 13:41

Na een periode eruit te zijn geweest met een hamstringblessure is Svec de laatste duels weer een vaste schakel bij Heerenveen. "Na de vorige duels was ik vaak nog vermoeid", erkent de controlerende middenvelder op het digitale thuis van zijn club. "Maar ik heb nu nergens last van. Ik heb na deze wedstrijd eigenlijk pas echt het gevoel dat ik terug ben."

Op de beginfase na zag Svec een zege geen moment in een gevaar komen. Ook hijzelf kreeg de gelegenheid om een doelpunt mee te pikken. "Ik kwam een paar keer goed mee op, maar ben nog niet het type speler dat zelf snel scoort. In Tsjechië speelt men heel defensief. Ik moet nog altijd wennen aan het offensieve voetbal hier in Nederland en werk er hard aan om dit te verbeteren."

Waar Svec in Friesland een belangrijke schakel vormt, daar is het nationale team van Tsjechië nog niet in beeld. Uiteindelijk wil de middenvelder zich wel in beeld spelen bij bondscoach Frantisek Straka. "Op mijn positie heb ik Jan Polak van Anderlecht en Tomá? Hübschman van Shakhtar Donetsk nog voor me. Door bij sc Heerenveen goed te spelen en veel wedstrijden te winnen, hoop ik me weer eens te selecteren voor het nationale elftal."