Jans wil tegen AZ bevestiging van niveau

Jans wil tegen AZ bevestiging van niveau

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2010 om 14:42vr 26-11-2010 om 14:42

Jans beschikt tegen de kampioen van 2009 over een nagenoeg fitte selectie. Arnold Kruiswijk keert terug in de basis, waardoor Calvin Jong-a-Pin naar de zijkant schuift en Youssef El-Akchaoui plaats moet nemen op de bank. Bas Dost moet opnieuw genoegen nemen met een rol als wisselspeler.

De Friese club is volgens Jans niet alleen fysiek sterk, maar ook mentaal in vorm. De resultaten tegen Feyenoord en Willem II hebben daar een rol bij gespeeld. "Dat zie je terug op de training. Er wordt scherp en met plezier gewerkt. Het gevoel is prima", zo zegt Jans op het digitale thuis van Heerenveen.

Jans heeft na de bekeruitschakeling de touwtjes aangetrokken binnen het team. "We vragen niet meer, maar eisen."De organisatie staat voorop. Iedereen moet zijn taak uitvoeren. Het team heeft uit bij Feyenoord ervaren dat je profijt hebt van een goede organisatie. Die lijn moeten we vasthouden."

Heerenveen staat momenteel achtste in de Eredivise, maar voor Jans is dat niet genoeg. In de komende twee duels wil hij zien dat zijn team mee kan spelen om Europees voetbal. "De zege op Willem II was mooi, maar niet maatgevend. Tegen AZ en Utrecht wil ik de bevestiging zien dat we mee kunnen op dit niveau en een serieuze concurrent zijn in de strijd om Europees voetbal."

"Ik heb AZ Europees moeizaam zien presteren en vorige week bij Twente speelde het lot een grote rol. AZ groeit net als ons in vorm, ook in die zin ben ik benieuwd hoe wij ons in Alkmaar staande houden", zo sluit Jans af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws