Van Nistelrooy: Ik heb slapende reus niet gewekt

Van Nistelrooy: "Ik heb slapende reus niet gewekt"

21-12-2010 09:51

HSV-fans aanbidden Van Nistelrooy en het shirt met nummer 22 is een bestseller. Bij de fans kan Van Nistelrooy weinig fout doen. "Dat geeft me veel kracht. Ik ben de fans erg dankbaar voor hun medeleven. De aanhangers van HSV zijn het meest waardevolle en beste wat de club bezit", zo zegt Van Nistelrooy in gesprek met Bild. De spits weet echter dat hij de fans niet genoeg doelpunten schenkt. "Klopt. De club is een slapende reus en ik ben er niet in geslaagd om hem wakker te maken."

"Het jaar 2010 is voor mij en de club erg teleurstellend verlopen", zo vervolgt Van Nistelrooy zijn verhaal. "Toen ik hier kwam zag alles er zo goed uit. We waren vierde en hadden een goede kans om de Europa League te winnen. Op het einde stonden we echter met lege handen. Ik ben gekomen, maar het succes is niet gekomen. Ik wilde de club verder helpen, dat is helaas niet gelukt."

De spits wordt de laatste tijd in verband gebracht met een tussentijds vertrek uit Hamburg, maar zelf weet Van Nistelrooy daar niets van. "Normaal gesproken blijf ik tot de zomer hier. Ik heb in ieder geval niets gehoord."