RBC: Jammer dat die jongens weg zijn

RBC: "Jammer dat die jongens weg zijn"

03-01-2011 10:05

"Het is heel jammer dat die jongens weg zijn, maar wij wisten dat zoiets kon gebeuren", zegt directeur Jeffrey Kooistra in gesprek met BN/DeStem. "In de tweede seizoenshelft gaan we gewoon verder met spelers die wel voor honderd procent achter deze club staan."

Van der Sloot maakte op oudjaarsdag bekend dat hij voor de rest van het seizoen aan de slag gaat bij FC Dordrecht. "Daar kan ik de rest van dit seizoen een profcontract tekenen. Bij RBC niet. En dan zie ik het niet zitten om mijn uitkering verder op te snoepen", aldus de dertigjarige middenvelder.

Van den Ouweland heeft nog geen nieuwe club, maar is wel definitief vertrokken. "Ik wil kijken of ik elders wel een profcontract kan tekenen. Bij RBC zat die mogelijkheid er niet in. Kooistra heeft het met mij wel gehad over een combinatie van een commerciële functie en voetbal, maar dat wil ik nog niet. Ik ben nog maar 29 jaar, wil me nog een paar jaar helemaal op voetbal richten. En daarbij heb ik mijn eigen bedrijfje."

Eerder in het seizoen vertrok ook amateur Niek Ripson al bij RBC, waardoor de club drie ervaren krachten kwijt is. "We hadden met Van der Sloot en Van den Ouweland, net als met Niek Ripson, eigenlijk afgesproken dat ze als amateurs hier het hele seizoen zouden spelen. Maar als er geen contract ligt, hoeven die jongens zich daar niet aan te houden. Wij hadden en hebben de middelen niet om ze vast te leggen. Dan moeten we onverantwoorde risico's nemen, en dat doen we niet. We werken nog steeds aan het herstel om een gezonde club te worden."