Eigen doelpunt WBA helpt Blackburn op weg

23-01-2011 20:09

Vijf minuten voor de rust kwam Blackburn Rovers op bijzonder gelukkige wijze op voorsprong. WBA-verdediger Gabriel Tamas probeerde de bal met het hoofd te werken, maar raakte deze totaal verkeerd. De boogbal die de Roemeen per ongeluk produceerde was doelman Boaz Myhill de baas met de openingstreffer als gevolg.

Vlak voor rust had Blackburn de marge via Roque Santa Cruz kunnen uitbreiden naar twee. Dat gebeurde op dat stuit niet, in tegenstelling tot vlak na rust. Een snoeihard afstandsschot van David Hoilett eindigde op fraaie wijze tegen de touwen. Deze 2-0 voorsprong gaf Blackburn in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen, waardoor het van de twaalfde naar de zevende positie springt.

West Bromwich Albion, waar Gianni Zuiverloon op de bank zat, blijft vijftiende. Het gat met de rode streep bedraagt vier punten en zodoende blijft het degradatiespook in beeld.