Hattrick Jelavic bij zesklapper Rangers

12-02-2011 19:26

Steven Naismith hielp Glasgow Rangers aan een droomstart. Na een goed opgezette aanval wist hij al na vijf minuten spelen de ban te breken. Het bleek een opmars naar meer, waarbij met name Nikica Jelavic een hoofdrol speelde. De Kroatische aanvaller stond al aan de basis van de openingstreffer en voerde de voorsprong nog in de eerste helft op naar 3-0.

Daarmee zat de rol voor Jelavic er nog niet op. In de 79ste minuut wist de aanvaller ook zijn derde treffer van de middag op zijn naam te zetten. Dankzij een eigen doelpunt van Shaun Hutchinson werd de marge daarmee verder opgevoerd naar vijf. Invaller David Healy bepaalde de eindstand in de 83ste minuut op 6-0.

Dankzij de comfortabele zege komen de Rangers op twee punten van koploper Celtic. De aartsrivaal speelt zondag tegen Dundee United, waarmee het gat opnieuw vijf punten kan worden. Wel heeft Celtic na deze speelronde twee wedstrijden meer gespeeld.