Bayern ondanks treffer Robben weer onderuit

05-03-2011 18:25

Ruim een kwartier had Hannover 96, de huidige nummer twee van Duitsland, nodig om toe te slaan. Aanvaller Mo Abdellaoue bezorgde de thuisclub voor het oog van bijna vijftigduizend toeschouwers een 1-0 voorsprong. De Noor schoot vanaf een meter of acht raak na een razendsnelle counter van Hannover.

In de rust greep Bayern-trainer Louis van Gaal in door twee wissels door te voeren. Het inbrengen van Daniel Van Buyten en Andreas Ottl resulteerde echter niet in succes. Tien minuten na rust tikte Arjen Robben op aangeven van Franck Ribéry weliswaar eenvoudig binnen, maar dat bleek slechts de aanslutingstreffer. Vier minuten eerder had Konstantin Rausch Hannover op een 2-0 voorsprong gezet.

Het doelpunt van Robben bleek onvoldoende om Hannover van de winst af te houden. Zelfs een gelijkspel bleek er niet meer in te zitten. In de 62ste minuut nam de thuisploeg opnieuw een marge van twee, ditmaal haalde Sergio Pinto op fraaie wijze succesvol de trekker over. Daarmee bepaalde Pinto de eindstand op 3-1.

Bayern, waar Breno nog de rode kaart ontving, raakt hierdoor verder achterop in de Bundesliga. Het gat met koploper Borussia Dortmund lijkt al onoverbrugbaar (negentien punten), terwijl Hannover 96 uitloopt naar een voorsprong van vijf punten. Bayer Leverkusen kan dit weekend bovendien negen punten los komen bij winst.