Schedel-, hersen- en ruggengraattrauma Kastrati

Schedel-, hersen- en ruggengraattrauma Kastrati

14-03-2011 14:15

"Hij heeft een klap op het achterhoofd gehad en was in de lucht al bewusteloos", vertelt VfL Osnabrück-trainer Karsten Baumann aan Kicker. De middenvelder is door FC Twente verhuurd aan de club uit de Tweede Bundesliga. De negentienjarige Noor botste zondag hard met het hoofd tegen verdediger Markus Brzenska.

Lothar Gans, manager van Osnabrück, verklaarde direct na de wedstrijd tegen Energie Cottbus dat Kastrati een halswervelblessure opgelopen had. Na onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat alle vitale organen van de jongeling functioneerden.

Maandag deelde Osnabrück op de eigen website mee dat Kastrati een schedel-, hersen- en ruggengraattrauma opgelopen heeft. De behandelende artsen zijn optimistisch over de voetballer, die bij kennis in het ziekenhuis ligt. Volgens de doktoren zal hij weer herstellen.

Kastrati bleef na de botsing op het veld liggen en werd ruim tien minuten behandeld. Na de hervatting weigerden beide elftallen verder te spelen. Osnabrück en Cottbus speelden elkaar gewillig de bal toe, tot het laatste fluitsignaal.