Udinese haakt af in Italiaanse titelstrijd

03-04-2011 18:59

Udinese slaagde er in de eerste helft niet in om een gat met Lecce te slaan. In het tweede bedrijf was het zelfs de degradatiekandidaat die het heft in handen nam. Andrea Bertolacci opende drie minuten na rust de score en verdubbelde deze hoogstpersoonlijk in de 65ste minuut. Daarmee werd de eindstand op 2-0 gezet.

De verrassende nederlaag is een fikse streep door de rekening voor Udinese. Bij winst was het verschil met Internazionale teruggebracht tot één punt, maar deze blijft vier punten. Het gat met koploper AC Milan is dit weekend opgelopen naar negen punten. Zodoende lijkt Udinese definitief af te haken voor de Scudetto.

Siciliaanse derby prooi voor Catania
Op indrukwekkende wijze heeft Catania de Siciliaanse derby naar zich toe weten te trekken. Rivaal Palermo werd met 4-0 opzij geschoven. Alle vier de treffers kwamen na rust tot stand. Met een eigen doelpunt hielp Federico Balzaretti Catania aan de leiding. Gonzalo Bergessio, Pablo Ledesma en Simone Pesce gaven de zege extra glans.