Wolfsburg zet Köln eenvoudig opzij

24-04-2011 20:47

Trainer Felix Magath had in aanloop naar de confrontatie met Köln de eigen spelers op scherp gezet. Dit door in eerder stadium kritiek te uiten op de mentale kracht van het team. Die leek de boodschap te hebben begrepen en dat leidde tot een 2-0 voorsprong. Mario Mandzukic opende in de veertiende minuut de score en verdubbelde deze hoogstpersoonlijk zes minuten voor de rust. Die treffer leek Wolfsburg even van slag te brengen, want amper een minuut later stond het alweer 2-1. Sebastian Freis trof doel.

In een uitverkochte VW-Arena kwam de overwinning van Wolfsburg niet meer echt in gevaar. De thuisploeg bouwde de voorsprong in de tweede helft zelfs uit naar 4-1. Op aangeven van Grafite en Mandzukic wist Ashkan Dejagah tweemaal tot scoren te komen.

Wolfsburg loopt dankzij de ruime zege uit van de onderste twee ploegen. Wel blijft de formatie van trainer Felix Magath op de zestiende positie hangen, wat als gevolg zou hebben dat er in extra wedstrijden om lijfsbehoud zal moeten worden gevochten. Met slechts drie punten meer is ook Köln nog altijd niet veilig.