Gullit ontkent vervolg in Zwitserland

Gullit ontkent vervolg in Zwitserland

Gepubliceerd: zaterdag 18 juni 2011 om 11:11za 18-06-2011 om 11:11

Gullit werd vlak voor zijn ontslag verrast door uitlatingen over zijn stapgedrag. "Voor de mensen in mijn omgeving, de buitenwereld en mezelf ben ik wel blij dat de voorzitter van Terek, Ramzan Kadirov, tevens de president van Tsjetsjnenië, de indianenverhalen heeft rechtgezet dat ik alleen aan het stappen zou zijn", zegt hij in De Telegraaf. "Dat sloeg echt nergens op."

"Wat ook niet klopte, was het verhaal dat ik zou doorvliegen naar Zwitserland om Xamax Neuchâtel te gaan trainen. Wel heb ik een baan aangeboden gekregen als jeugdtrainer. Die aanbieding heb ik naast me neergelegd. Contractueel had ik bij mijn komst laten vastleggen dat ik alleen het eerste elftal van Terek Grozny zou trainen", aldus Gullit.

De Nederlander heeft geen spijt van zijn korte avontuur. "Als ik er nu op zo?n korte termijn op terugkijk, had ik dit avontuur trouwens nooit willen missen. Daarom heb ik geen spijt van mijn beslissing om naar Grozny te gaan. Het heeft mijn leven sowieso verrijkt. En achteraf spijt betonen, zo zit ik niet in elkaar. Dan durft je nooit meer iets te ondernemen. Garanties krijg je namelijk nooit vooraf."

"Het klopte dat de prestaties tegenvielen met Grozny, maar met de beoogde, maar niet gehaalde versterkingen - Diego Forlan, Mbark Boussoufa, Madjid Bougherra ? hadden we beter gepresteerd. Voorlopig ga ik rustig afwachten wat er op mijn pad komt komende weken", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws