Dunga: Hulk kan Ronaldo opvolgen

Dunga: "Hulk kan Ronaldo opvolgen"

19-06-2011 15:28

Dunga, die van 2006 tot en met het WK van 2010 bondscoach was van Brazilië, riep Hulk twee keer op. In totaal kwam de aanvaller van Porto drie keer uit voor het Zuid-Amerikaanse land. Toch ziet Dunga in hem de opvolger van Ronaldo.

Ronaldo nam onlangs officieel afscheid van het Braziliaanse elftal door een kwartier mee te spelen tegen Roemenië. "Ronaldo was een aparte speler en er is niemand zoals hij, maar toch is Brazilië op zoek naar een opvolger", vertelde Dunga aan Record.

"Hulk kan dat zeker worden", vervolgde de oud-voetballer over de spits. "Hij is niet de enige kandidaat, maar heeft wel de kwaliteiten om het waar te maken. Of hij op het WK 2014 de uitblinker zal zijn? Het hangt ervan af hoe hij zich zal blijven ontwikkelen. Als hij zo blijft spelen als vorig jaar bij Porto, zal hij zeker vaker worden uitgenodigd."

Hulk was afgelopen seizoen zeer productief. In 26 competitieduels scoorde hij 23 keer. Brazilië-bondscoach Mano Menezes riep hem echter niet op voor de Copa America van volgende maand in Argentinië.