De Boer kijkt uit naar traditioneel trainingskamp

De Boer kijkt uit naar traditioneel trainingskamp

03-07-2011 18:20

Zaterdag won Ajax met 0-4 van het Friese VV Buitenpost. "Je wilt altijd wat neerzetten tijdens dit soort wedstrijden in de provincie. Zeker nu we landskampioen zijn. Dan valt die 0-4 natuurlijk wel wat tegen", stelt De Boer op de officiële website van zijn club. "Buitenpost speelde een aardige wedstrijd, maar we hadden wel wat meer moeten scoren."

"Toch zeggen dit soort trainingspartijen weinig. We hebben veel verschillende
spelers ingezet en hadden bovendien een zware eerste trainingsweek achter de rug. Zeker vrijdag hebben we heel zwaar getraind. Zo'n 'kleine' overwinning moet je altijd in het juiste perspectief zien", analyseert de jonge oefenmeester.

Maandag vertrekt de selectie van Ajax naar Overijssel. "We moeten de komende weken steeds een stapje verder komen. Zowel op conditioneel vlak als op voetbaltechnisch gebied. Daar kunnen we de komende dagen in De Lutte rustig en ongestoord aan gaan werken", blikt De Boer vooruit.

Als speler kwam de oud-international vaak in De Lutte. "Het is de loop der jaren een echte traditie bij Ajax geworden om naar De Lutte te gaan. Als speler heb ik me er altijd enorm welkom gevoeld. Ik verwacht dat ik over een week weer hetzelfde kan zeggen.  Deze traditie moeten we in ere houden. Wat goed is, hoef je niet te veranderen."