'Rots van Rio' verruilt Feyenoord voor Turkije

'Rots van Rio' verruilt Feyenoord voor Turkije

04-07-2011 19:47

Bahia was de langst dienende speler in de selectie van Feyenoord. Hij stond sinds januari 2005 onder contract bij de club. De Rotterdammers namen Bahia over van Flamengo. Bahia was de afgelopen seizoenen basisspeler in De Kuip, totdat hij op de bank moest plaatsnemen door de stormachtige ontwikkeling van Stefan de Vrij.

Het vertrek uit Rotterdam doet Bahia pijn. "Ik zal deze club en deze stad enorm gaan missen", zegt Bahia, omgedoopt tot de 'Rots van Rio' op de officiële website van Feyenoord. "We zijn André enorm erkentelijk voor zijn inzet in de afgelopen jaren", reageert algemeen directeur Martin van Geel. "Dat hij hier bijna zeven seizoenen heeft gespeeld, zegt veel over deze speler en zijn karakter."

"André is jarenlang een vaste waarde geweest voor Feyenoord, de club heeft nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Zijn vertrek nu is waarschijnlijk de beste oplossing voor alle partijen. Gedurende het afgelopen jaar is André zijn basisplaats kwijt geraakt en zoals het er nu uitziet, zou hij die ook niet snel terughebben. Een speler van zijn leeftijd en met zijn kwaliteiten moet niet te lang op de bank zitten."