Bahia: Het moment is gekomen om verder te gaan

Bahia: "Het moment is gekomen om verder te gaan"

04-07-2011 20:31

"Ik had bij wijze van spreken tot de pensioengerechtigde leeftijd bij Feyenoord willen blijven", zegt de Braziliaanse verdediger op het digitale thuis van de Rotterdammers. "Maar ik wil wél spelen. Dat zit er komend seizoen niet in en daarmee is het moment gekomen om verder te gaan."

"Maar ik zal deze club en deze stad altijd in mijn hart meedragen", vervolgt Bahia zijn verhaal. "Ik heb me hier altijd op mijn plek gevoeld en dat gold ook voor mijn vrouw en mijn zoontje. Het was mijn doel om onderdeel van de geschiedenis van deze club te worden en op mijn manier is dat gelukt. Met de KNVB Beker heb ik een grote prijs gewonnen met Feyenoord. Ik heb mooie herinneringen die ik altijd zal koesteren."

De defensieve kracht zal voor altijd met een goed gevoel terugkijken op zijn periode bij de club die hij nu verlaat. "Feyenoord en Rotterdam zijn belangrijker voor mij geworden dan ik ooit had kunnen denken: hier ben ik een echte prof geworden, hier heb ik een gezin gevormd en vriendschappen voor het leven gesloten. Ik zal hier dan ook altijd terug blijven komen."

Nu hij Feyenoord achter zich laat, kijkt Bahia uit naar een nieuw avontuur. "Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar de club en de omstandigheden hier hebben me zeer positief verrast. Samsunspor heeft een mooi en groot trainingscomplex en de structuur van de club lijkt ook prima in orde. De club is ambitieus en wil nog meer spelers halen. Aan een gesprek met de trainer heb ik ook een goed gevoel overgehouden. Het zal voor mij wennen worden na al die jaren bij Feyenoord, maar voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik bij Samsunspor van waarde kan zijn."