Arnesen zet renovatie HSV verder door

Arnesen zet renovatie HSV verder door

11-07-2011 13:31

Arnesen is sinds februari werkzaam bij HSV en heeft inmiddels al een flinke renovatie ingezet. De Nederlandse dertigers Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen vertrokken allebei al naar Málaga en doelman Frank Rost stopte. Daarnaast vonden Collin Benjamin (32, 1860 München) en Zé Roberto (37, Al-Gharafa) ook al een nieuwe club. De 31-jarige David Rozehnal is door Lille definitief overgenomen.

Arnesen winkelde voor vervangers bij zijn vorige werkgever Chelsea. Daar haalde hij de talenten Jeffrey Bruma, Michael Mancienne, Jacopo Sala en Gökhan Töre op.
"We zijn nog niet klaar en willen nog meer doen", was de toelichting van Arnesen na het oefenduel met Ingolstadt (4-2 winst).

De verwachting is dat ook Guy Demel (30) en Mickaël Tavares (28) snel hun heil elders zullen vinden. Het tweetal traint in afwachting van nieuws al met de amateurs mee. Verder lijkt de overbodige Alex Silva (26) naar Flamengo te verhuizen. Zijn zaakwaarnemer heeft echter de helft van de transferrechten in zijn bezit en HSV wil tenminste 3,5 miljoen euro overhouden.