Een speler als Leonardo is hier niet te vinden

"Een speler als Leonardo is hier niet te vinden"

18-07-2011 17:12

René van Zee
SALZBURG

Lindgren en Pasanen, beiden spelers met een Ajax-historie, maakten indruk tijdens hun officiële Red Bull-debuut. Dat gold ook voor Leonardo. De van NAC Breda gehuurde aanvaller kwam als invaller in het veld. Met enkele uitstekende acties kreeg hij al snel bijval van het normaliter kritische publiek in Salzburg. Ook Simon Cziommer liet zich in positieve zin gelden tijdens de seizoensaftrap.

"Ik ben zeer tevreden met deze overwinning. We zijn nu op ongeveer tachtig procent van onze mogelijkheden. Het seizoen begint in Oostenrijk altijd heel vroeg, daardoor hadden we niet veel tijd in de voorbereiding om goed op elkaar ingespeeld te raken", luidde de reactie van trainer Ricardo Moniz na afloop van het duel.

"In de eerste helft waren we niet soeverein genoeg in balbezit. In de tweede helft hebben we dat verbeterd en hebben we kansen gecreëerd. Alle posities zijn nu dubbel bezet. De talenten kunnen dit jaar bewijzen hoe ver ze zijn in hun ontwikkeling. Wanneer talenten zoals Alan, Zarate en Leonardo op die manier verder aan zichzelf werken, is dit seizoen veel mogelijk."

Karl Daxbacher, trainer van Austria Wien, is onder de indruk van het 'nieuwe' Red Bull. "Vergeleken met vorig seizoen is Red Bull sterker geworden. De ploeg oogt  zelfbewuster, kan meer druk zetten en is met Pasanen en Lindgren ook individueel sterker geworden. Wanneer je de selectie bekijkt en je constateert het surplus aan individuele klasse, dan ben ik wel een beetje jaloers. Een speler als Leonardo is in heel Oostenrijk niet te vinden."