Guardiola blijft jagen op Fabregas en Sánchez

Guardiola blijft jagen op Fabregas en Sánchez

19-07-2011 16:13

Al zeker enkele weken worden beide spelers nadrukkelijk in verband gebracht met Barcelona. Trainer Pep Guardiola bevestigde dinsdag de interesse voor beide spelers, maar hield zich tegelijkertijd op de vlakte.

"Fabregas maakt van ons een beter team", sprak de coach tijdens een persconferentie. "We hebben interesse in hem en ik hoop dat er snel een akkoord volgt. Mocht een overeenkomst niet haalbaar zijn, komt hij wellicht volgend jaar. Dan kost het ons ook weer wat minder geld."

Fabregas heeft nog een contract voor drie seizoenen bij Arsenal. Naar verluidt heeft Barcelona een ultiem bod van circa veertig miljoen euro neergelegd om de international van Spanje los te wrikken uit Londen. Noodzakelijk acht Guardiola zijn komst niet. "De prioriteit ligt bij een aanvaller. Maar als we Sánchez niet kunnen halen, gaan we voor een goedkopere speler of halen we desnoods iemand uit het B-team."

Guardiola wacht de ontwikkelingen rustig af. "Udinese verdedigt, net als alle andere clubs in dit soort zaken, hun eigen belangen. We kunnen ook niet zomaar iedereen binnenhalen", weet de trainer, die hoopt dat de Chileen kan worden gestrikt. "Hij is een ideale speler voor ons."