Moniz trots op door virus geteisterd Red Bull

Moniz trots op door virus geteisterd Red Bull

22-08-2011 18:47

René van Zee
SALZBURG

De Oostenrijkers werkten donderdag een Europa League-duel af op Cyprus (2-1 verlies). In de aanloop naar het duel met Omonia Nicosia liepen acht spelers een voedselvergiftiging op. Red Bull verzocht de bond van Oostenrijk het duel met Sturm Graz uit te stellen, maar kreeg nul op het rekest. Daardoor stapte Red Bull noodgedwongen met een B-elftal het veld op tegen Graz.

De ploeg, die grotendeels bestond uit jeugdspelers, kon op de verbale steun van het thuispubliek rekenen. De fans werden beloond voor hun support. In de voorlaatste minuut schoot Roman Wallner Red Bull op gelijke hoogte met Sturm Graz. Door het resultaat blijft het elftal van Moniz koploper in de Oostenrijkse Bundesliga, met één punt voorsprong op Austria Wien.

"Ik ben toch nog tevreden met het ene punt na alles wat er deze week met ons team is gebeurd. We kwamen er te laat achter dat er nog meer mogelijk was tegen Sturm Graz", aldus Moniz, die direct vooruit blikte op donderdag. "We moeten zorgen dat we in de groepsfase van de Europa League komen."