PSV kon of wilde deal Matavz niet afronden

"PSV kon of wilde deal Matavz niet afronden"

30-08-2011 17:43

Nijland benadrukt op de website van FC Groningen dat er allerlei aspecten een rol hebben gespeeld. "Het stellen van een deadline was geen spierballentaal richting PSV, maar puur om de speler Texeira tijdig duidelijkheid te kunnen verschaffen en een transfer van hem naar Groningen op een goede manier te laten plaatsvinden", wijst de directeur op de mogelijke opvolger.

Texeira is inmiddels afgereisd naar Nederland, maar een dubbele transfer hangt desondanks niet in de lucht. Met de eisen vanuit Groningen heeft dat niets te maken. "Het gat tussen vraag en aanbod was zeker overbrugbaar, maar uiteindelijk gaf de Raad van Commissarissen van PSV geen toestemming aan de directie van de club om de transfer daadwerkelijk af te ronden."

Nijland beseft dat de betrokken spelers teleurgesteld zijn. De directeur wil echter geen verwijten maken. "We hebben steeds open kaart met de betrokkenen gespeeld en zowel Matavz als Texeira wist dat er eerst een overeenkomst tussen FC Groningen en PSV tot stand diende te komen, voordat van een transfer sprake kon zijn. PSV kon of wilde de deal echter niet afronden."