Groep A: Oostenrijk geen partij voor Duitsers

03-09-2011 00:44

Duitsland was eigenlijk al na een halfuur klaar met de Oostenrijkers. Twee doelpunten van uitblinker Mesut Özil en één van de onder vuur liggende Lukas Podolski zorgde binnen 28 minuten voor een 3-0 voorsprong. Marko Arnautovic, ex-FC Twente, deed vervolgens nog wel iets terug.

Direct na rust haalde Özil met zijn derde treffer van de avond het laatste beetje hoop weg bij Oostenrijk. Harnik maakte nog wel 4-2, maar daarna liep Duitsland via de toptalenten Schürrle en Mario Götze uit naar een ruime 6-2 overwinning.

Duitsland blijft met grote voorsprong koploper in Groep A. De voorsprong op nummer twee Turkije, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt elf punten. België volgt op plaats drie, terwijl Oostenrijk het met de vierde plek moet doen.