Heskey niet bezig met einde profloopbaan

Heskey niet bezig met einde profloopbaan

03-09-2011 22:56

De 33-jarige Heskey heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij Aston Villa en de algemene verwachting was dat hij volgend jaar zomer zou stoppen. De oud-international van Engeland spreekt die geruchten echter tegen in gesprek met The Birmingham Mail.

"Je kan nooit het enthousiasme weghalen bij een voetballer", aldus Heskey, die onder de nieuwe Villa-coach Alex McLeish wordt gebruikt als aanvallende middenvelder. "Het enthousiasme blijft altijd aanwezig, zelfs als de trainingen steeds zwaarder worden omdat de jaren beginnen te tellen."

Mentaal zit het dan ook nog helemaal goed bij Heskey. "Mijn enthousiasme op de training en bij wedstrijden is er nog steeds. Ik herstel niet meer zo gemakkelijk als vroeger, maar ik zal door blijven spelen zolang als dat mijn lichaam dat toestaat. Ik ben pas 33 dus hopelijk kan ik nog even door. Ik bekijk het van jaar tot jaar."

Bij Aston Villa is Heskey niet meer zeker van een basisplaats. "Hopelijk krijg ik dit seizoen wat meer speeltijd. Wie zal het zeggen? Maar ik zal er altijd klaar voor zijn. Ik ben dan wel 33, maar voel me nog een kind. Ik wil elke wedstrijd spelen, maar niemand is zeker van een basisplaats."