Topklasser ontvangt geld voor transfer Cicek

Topklasser ontvangt geld voor transfer Cicek

09-09-2011 16:11

De eerstedivisionist maakt een transfersom van 23 duizend euro over naar de Zaterdag-Topklasser voor Cicek, die zelf genoegen nam met een lager salaris om FC Zwolle tegemoet te komen. Eerder stapte Nick Kuipers over van IJsselmeervogels naar Telstar, dat eveneens een vergoeding moest betalen.

Op weg naar professionalisering van de Topklasse is het een goede zaak, zo denkt Bert Konterman. De voormalig international is bij FC Zwolle verantwoordelijk voor de technische zaken. "In de maanden maart en april is er veel over contracten in de Topklasse gesproken. Het doel was om een vergoeding te bewerkstelligen bij een transfer. In de situatie met Christiaan is dat gelukt", zegt Konterman in gesprek met Voetbal International.

Konterman weet echter ook dat er nog het nodige moet gebeuren. "Zo is het in de winterstop voor clubs uit de Jupiler League en Topklasse niet mogelijk om onderling spelers uit te wisselen. Dit terwijl de Eredivisie ons nog steeds leegplukt. Ik wil binnenkort vrijer verkeer van spelers bespreekbaar maken bij de KNVB."