Vleminckx kopt Club Brugge naar de kop

Vleminckx kopt Club Brugge naar de kop

19-09-2011 00:28

Na de krappe, maar knappe, zege tegen KV Mechelen en de vlotte winst tegen het Sloveense NK Maribor trok Club Brugge met een rugzak vol vertrouwen naar Daknam. De West-Vlamingen konden zaken doen in het Waasland. Bij winst sprong Club Brugge over AA Gent, Cercle Brugge en Anderlecht in de stand. Lokeren toonde zich echter een tegendraadse klant.

De Ceulaer, Nill De Pauw en Benjamin Mokulu bleven niet koelbloedig voor de neus van Colin Coosemans. Nabil Dirar had geen genade voor het gestuntel van Lokeren en werkte ijskoud af oog in oog met Boubacar Copa. De Marokkaanse dribbelaar omspeelde zijn belagers en deponeerde de bal in het net.

Zweedse lantaarnpaal
De Ceulaer schoot uit zijn sloffen. De winger passeerde de Zweed Michael Almebäck zoals hij op straat een lantaarnpaal ontwijkt. Daarna schoot hij de bal keihard voorbij Coosemans. Een doelpunt om in te kaderen en aan de muur in De Ceulaers living te hangen, 1-1. Een gevleide russtand voor Club Brugge.

Lokeren, dat het moest klaren zonder de geblesseerden Koen Persoons en Derick Tshimanga, bood aardig weerwerk en kon de punten ook goed gebruiken. Na de pauze profiteerde De Pauw van alweer een zwak moment van Almebäck. De aanvallende middenvelder brak uit, maar alweer aarzelde De Pauw te lang.

De Ceulaer baalt
De Ceulaer voetbalde op wolkjes na zijn wereldgoal, maar donderde daar af na zijn tweede gele kaart. Rood voor de Belg met een Hollands accent en een serieuze aderlating voor Lokeren.

Koster wilde absoluut de drie punten en pokerde. De Nederlander stuurde Thomas Meunier de wei in en haalde aanvoerder Carl Hoefkens van het veld.

Vleminckx kopt raak
De vedetten van Club Brugge, Dirar, Víctor Vázquez en Lior Refaelov, lieten het na om de winnende treffer aan te tekenen. Koster wilde niet van opgeven weten en gooide het gevaarlijkste wapen dat hij op de bank had zitten, Vleminckx, in de strijd.

De blonde spits vloog er meteen in en ook de bal. Dirar bediende Vleminckx, die uitpakte met een rake kopbal. Zijn eerste goal in de Belgische competitie. Goed voor de drie punten en de leidersplaats van Club Brugge.