Waterman: Zelf sta ik wel lekker te spelen

Waterman: "Zelf sta ik wel lekker te spelen"

28-09-2011 19:03

Alemannia werd voorafgaand aan het seizoen getipt als één van de titelfavorieten, maar staat troosteloos op de laatste plaats. Daarom werden coach Peter Hyballa en zijn Nederlandse assistent Eric van der Luer vorige week op staande voet ontslagen.

Waterman maakte het allemaal mee, maar volgens hem lag het niet aan de coaches. "Ons probleem is simpel: we krijgen in iedere wedstrijd grote kansen, maar schieten de bal er simpelweg niet in", aldus de doelman, die onder de nieuwe coach Friedhelm Funkel met 2-0 verloor van 1. FC Union Berlin. "Een exemplarische nederlaag.

"Weer maakten we de kansen niet af. Eén doelpunt in negen wedstrijden, dat zegt eigenlijk alles", vertelt Waterman, die ondanks de laatste plek op de ranglijst zelf een goed seizoen draait en met slechts tien tegentreffers bij de vijf minst gepasseerde keepers van de competitie hoort. "Die slechte resultaten maken het wel tot een heel raar seizoen. Zelf sta ik namelijk lekker te spelen. We geven weinig weg en voor zaterdag hadden we zelfs vier keer op rij de nul gehouden."

De 27-jarige Waterman heeft het ondanks de slechte start van Aachen goed naar zijn zin bij de Duitsers, vertelt hij Voetbal International. "Ik woon in Maastricht en ben iedere dag binnen twintig minuten op de club. Alles is anders dan in Nederland, daar leer ik alleen maar van. De mensen zijn hier helemaal voetbalmaf. Bij onze thuiswedstrijden zitten regelmatig twintigduizend mensen. En dan heb je het over de Tweede Bundesliga. Bovendien ligt het tempo hoger dan in de Eredivisie."