Groep D: Nederlanders winnen met Sporting

21-10-2011 01:04

FC Vaslui hield aanvankelijk goed stand in Lissabon, maar moest in de slotfase van de eerste helft alsnog buigen. Dat was mede te wijten aan aanvoerder Wesley. De Braziliaan incasseerde een directe rode kaart en confronteerde zijn team derhalve met een minderheid. Kort daarna profiteerde Sporting daar optimaal van. Evaldo zorgde in de 43ste minuut voor de 1-0.

Met Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel liep Sporting uiteindelijk uit naar een degelijke 2-0 eindstand. Twintig minuten voor tijd viel de tweede Portugese treffer te noteren. Op aangeven van Diego Capel zorgde Matias Fernández voor opluchting.

Lazio geeft derbyzege geen vervolgen
SS Lazio is er niet in geslaagd om de zege op aartsrivaal AS Roma een goed vervolg te geven. In Zwitserland bleef het team op een 1-1 gelijkspel steken tegen FC Zürich. Giuseppe Sculli bracht de bezoekers nog wel aan de leiding, maar amper een minuut later stond het alweer gelijk. Adrian Nikci was de maker van de tegentreffer.