Voormalig Ajax-talent bloeit op bij Sturm Graz

Voormalig Ajax-talent bloeit op bij Sturm Graz

10-11-2011 09:07

In de competitie scoorde de 22-jarige Bodul al zeven keer, daarnaast was hij drie keer trefzeker in het bekertoernooi. "Met mijn huidige reeks ben ik heel gelukkig. Voor een spits is het heel belangrijk te scoren. En dat geldt helemaal voor mij persoonlijk, omdat ik de laatste jaren weinig heb gevoetbald."

Ajax haalde de aanvaller in 2008 op bij sc Heerenveen, voor de Amsterdammers kwam hij echter maar een competitieduel in actie. "Bij Ajax speelde ik vooral bij de beloften. Marco van Basten haalde me bij de A-selectie, maar onder hem speelde ik nauwelijks. Daarna kwam Martin Jol en die had andere spelers gehaald en daardoor was het uitzicht op speeltijd nog minder. Daarop vertrok ik begin dit jaar naar Nacional."

"Daar had ik de pech dat de trainer na vier wedstrijden ontslagen werd", vervolgt Bodul zijn verhaal. "Anders dan in Nederland heb ik in Portugal geen fijne tijd gehad. Met Sturm Graz heb ik voor speelminuten gekozen. Ik ben fit en verkeer in vorm. Ik ben gelukkig met het vertrouwen van de club en trainer Franco Foda. Al blijft het mijn doel om bij een buitenlandse club succesvol te zijn. Maar eerst wil ik presteren met Sturm Graz, daarna zien we wel verder."