Tchite en Cyriac pakken KV Mechelen in

25-11-2011 23:27

Bizar, na het vertrek van Steven Defour, Axel Witsel en Mehdi Carcela heeft José Riga keuze te over op het middenveld. Tegen KV Mechelen verschenen Van Damme, Vainqueur, Seijas en  Mujangi-Bia aan de aftrap. Buyens en González kregen een plekje op de bank, voor de Franse dirigent Berrier was zowaar geen plaats in de wedstrijdselectie.

Tchite en Cyriac flitsen
De Rouches startten vurig, Tchite en Cyriac maakten vonken. Cyriac stuurde knap Tchite diep, Meme was zijn bewaker te slim af door de bal met het hoofd mee te nemen, voor doel bleef Tchite koel, 1-0. De Luikenaars spijkerden Malinwa op eigen helft. Grote kansen bleven uit, op slag van rust toonde KV Mechelen zich zelfs het gevaarlijkst.

Na de pauze deed Standard het rustig aan. KV Mechelen rook zijn kans, het team van Marc Brys kon evenwel geen gevaar creëren. Na een hoekschop verdubbelde Cyriac de voorsprong. De Ivoriaanse spits nam de bal mee met de borst, en de hand?, en vloerde Renard met een knal in de verste hoek. de bezoekers dienden Standard meteen van antwoord met een rake kopbal van De Witte, 2-1.

Renard en Bolat de mist in
De Venezolaan Seijas nam alle twijfels weg, hij schilderde de bevrijdende derde treffer mooi binnen, Renard zag er niet goed uit. Aan de overkant deed Bolat niet veel beter, de Turkse keeper verkeek zich op een knap schot van het Portugese talent Oliveira. In een spannend slotkwartier hield Standard de deur op slot met dank aan Bolat.