Lierse redt zijn hachje in derby

03-12-2011 23:15

Lierse sprokkelt op het nippertje punt
KV Mechelen nam een blitzstart op het Lisp. Destorme kreeg twee keer de kans om Malinwa op voorsprong te brengen, maar de middenvelder faalde evenveel keer. Nadat Ayew Diabang van de sokken had gelopen in het strafschopgebied scoorde de Franse kapitein Gorius de 0-1 van op de stip. KV Mechelen wilde het vel van de Pallieters en drukte door, Kawashima hield Lierse recht op pogingen van Gorius, Destorme, Diabang en Cordaro. Een drukke avond voor de Japanse keeper.

Na de pauze nam Lierse het heft in handen, maar Malinwa sloeg toe op de tegenaanval, Cordaro rondde af. Na een fout van Ghomsi op Elgabas legde de scheidsrechter de bal op de stip. De Egyptische aanvaller vloerde Ma-Kalambay en trapte Lierse zo weer helemaal in de wedstrijd, 1-2. KV Mechelen trok een muur op, Lierse zette alle zeilen bij om een punt uit het vuur te slepen. Op het nippertje lukte dat voor het team van Chris Janssens. Flavio kopte raak na een hoekschop, 2-2. Tijdens de pauze had niemand zijn geld nog op Lierse durven zetten.

Kortrijk klimt op kousenvoeten
Cercle Brugge heeft veel van zijn pluimen verloren. Thuis tegen Kortrijk keek de groen-zwarte vereniging tijdens de rust tegen een achterstand aan. Anderlechthuurling Veselinovic kopte de 0-1 op het scorebord.

Na de pauze verdubbelde Pavlovic de score met een hard schot. Cercle gaf niet op, youngster Vetokele lukte de 1-2. Vetokele was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht niet zijn voor Cercle. Kortrijk ging met de drie punten aan de haal en rukt op kousenvoeten op. Het team van Hein Vanhaezebrouck sprokkelde evenveel punten als revelatie Cercle Brugge.

Opsteker voor Zulte Waregem
Zulte Waregem en Lokeren hebben de punten eerlijk verdeeld. Serwy verzilverde voor de rust een voorzet van de Fransman Chevalier. De Ceulaer bracht Lokeren op gelijke hoogte vlak na de koffie.

Beide teams versierden nog enkele kansen, maar het bleef bij 1-1. Tshimanga liep in de slotfase tegen een tweede gele kaart aan voor gemekker na een foutieve ingooi. Het punt is voor Zulte Waregem een opsteker na de desastreuze wedstrijd tegen Anderlecht, waarin het een 2-0-voorsprong uit handen gaf.

Spektakel op Stayen
Wie dit seizoen een kaartje koopt voor een thuiswedstrijd van Sint-Truiden koopt geen kat in een zak. Spektakel verzekerd op Stayen. Bergen bouwde in de eerste helft een mooie voorsprong uit dankzij een doelpunt van de Franse topschutter Perbet en Delorge die een kopbal van Perbet over de lijn werkte. Na de pauze trokken de Limburgers de scheve situatie recht in twee minuten, Rymenants en Iandoli deden Stayen ontploffen.

Sint-Truiden kreeg een kwartier voor affluiten een koude douche. Perbet, wie anders?, schonk Bergen de drie punten. De eerste overwinning buitenshuis voor De Draken. Franky van der Elst zag met lede ogen aan dat er weer geen maat stond op Perbet. Voor de zoveelste keer was het een spectaculaire wedstrijd op Stayen, maar zoals zo vaak bleef STVV met lege handen achter.