Udinese koploper, AC Milan verspeelt punten

11-12-2011 17:54

Udinese - Chievo Verona 2-1
Udinese is bezig aan een uitstekend seizoen en zette die lijn zondag voort tegen Chievo Verona. Antonio Di Natale was eens te meer goud waard voor zijn ploeg door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Dusan Basta gooide het duel tien minuten voor tijd op slot. Alberto Paloschi redde de eer namens Chievo.

Bologna - AC Milan 2-2
AC Milan had op papier een eenvoudig duel met Bologna op het programma staan. Er werden echter twee dure punten verspeeld. Dat konden ook basisspelers Mark van Bommel en Clarence Seedorf niet voorkomen, al was laatstgenoemde wel van grote waarde.

Al vroeg raakte Zlatan Ibrahimovic met een snoeiharde vrije trap de lat, maar het was Bologna dat voor eigen publiek de leiding nam via Marco Di Vaio. Seedorf zorgde echter al snel voor de gelijkmaker door de bal met veel gevoel de kruising in te sturen.

Na een schwalbe van Ibrahimovic kreeg Milan een penalty, die door de Zweed zelf werd benut. Udinese reageerde echter binnen één minuut. Een schot van Alessandro Diamanti was houdbaar, maar een enorme blunder van Marco Amelia betekende de 2-2. Invaller Urby Emanuelson was na een knappe actie en dito schot nog dichtbij de 2-3, maar hij schoot net voorlangs.

AC Milan deelt nu de derde plaats met SS Lazio. Beide clubs hebben 28 punten uit veertien wedstrijden. Udinese is koploper met dertig punten, één meer dan nummer twee Juventus. De Turijnse club heeft echter pas dertien wedstrijden gespeeld.